Perfect Day

“A perfect day” voor bedrijven op 21 april 2016

We nodigen je graag uit op een dag rond perfectionisme en burn-out.

Het is immers alsmaar duidelijker aan het worden dat deze thema’s onlosmakelijk met mekaar verbonden zijn. Preventie is van wezenlijk belang. En veel start op de werkvloer, bij de leidinggevenden. Maar hoe herken je de symptomen? Hoe pak je het aan?

Ons programma richt zich naar organisaties die oprecht begaan zijn met het welzijn van hun medewerkers, naar bedrijven die kiezen, voor duurzaamheid. We willen vooral volgende mensen uitnodigen:

  • CEO’s
  • Directieleden
  • HR-verantwoorlijken en -medewerkers
  • Preventieadviseurs
  • Leidinggevenden

Wat is perfectionisme ?

Er is uiteraard niets mis met de dingen goed te willen doen zolang je hiervoor kiest. We spreken van een perfectionisme patroon als ‘willen’ ‘moeten’ wordt. Als je niet meer anders kan omdat iets in jou je drijft om telkens weer die lat hoger te leggen, desnoods ten koste van jezelf. Een kwaliteit wordt dan een valkuil met op termijn nefaste gevolgen voor het individu en zijn omgeving.

Perfectionisme en de gevolgen ervan vormen voor veel bedrijven verborgen kosten waar men niet altijd zicht op heeft. Perfectionisme zorgt voor tijds- en kwaliteitsverlies, terwijl je misschien net het tegenovergestelde zou denken.

Het uitstelgedrag, de faalangst, de overdreven niet haalbare kwaliteitseisen, het vele piekeren, het moeilijk kunnen beslissen ea zorgen ervoor dat de efficiëntie en effectiviteit van medewerkers met dit patroon duidelijk minder zijn dan wat ze in hun mars hebben. En mensen worden er doodongelukkig van. Op termijn worden ze vaak ziek.

Programma

Het volledige programma van de dag vind je via deze link.

Om te beginnen lichten we toe wat perfectionisme is. Welke gevolgen dit patroon heeft op het leven en de prestaties van diegenen die er last van hebben. Ook wordt het verband aangetoond tussen perfectionisme en burn-out.

We leggen uit hoe de OCP-methodiek werkt. Deze methodiek werd ontwikkeld  om mensen via coaching te begeleiden om daadwerkelijk hun perfectionisme los te laten.

Verder staan we stil bij het onderzoek dat gevoerd wordt door het departement Psychologie van de K.U.L. met als doel de effectiviteit van de OCP-methodiek wetenschappelijk aan te tonen.

In twee workshops die doorgaan in kleinere groepen, komen volgende thema’s aan bod:

  • Workshop 1 zoomt in op perfectionisme en de link tussen ons brein en ons lichaam. Er wordt stil gestaan bij de werking van het onbewuste. Wetenschappelijk is aangetoond dat het onbewuste tot 97% stuurt van alles wat we denken en doen. Je krijgt ook een duidelijker beeld van de werking van de OCP-methodiek.
  • Workshop 2 besteedt aandacht aan (h)erkenning van perfectionisme op de werkvloer.  We staan stil bij kwaliteiten van werknemers die tegelijk hun valkuilen zijn. En we denken na over manieren waarop jouw bedrijf zorg kan opnemen voor medewerkers met perfectionisme.

Niets maakt uitgangspunten en stellingen duidelijker dan getuigenissen van mensen die het zelf ervaren hebben.  Kort na de middag geven we daarom het woord aan twee personen die een belangrijke plaats innemen in het bedrijfsleven. Zij getuigen over hun ervaringen met hun perfectionisme, hoe het hun prestaties beperkte en hun gezondheid aantastte. Ze geven een contrastbeeld door te vertellen hoe ze nu in het leven staan en hun werk doen nu ze hun perfectionisme losgelaten hebben.

Praktisch

Wanneer: donderdag 21 april 2016 van 9u30  tot 17 uur
Waar: domein Koningsteen in Kapelle-op-den-Bos
Programma: volg deze link
Prijs: 145 € (excl btw)  – lunch en catering inbegrepen
Inschrijven via deze link.

Wie is Rita Raets?

Als “I ♥ my job architect” heeft Rita Raets een missie. Ze wil voor zoveel mogelijk mensen het leven op het werk zinvol en plezierig maken. Ze gebruikt specifieke methodieken die écht werken. Coachen van Perfectionisme is er één van. Bekijk de getuigenissen van mensen die reeds een traject bij haar hebben doorlopen. Ga even naar haar website www.ritaraets.be.

Door met haar samen te werken, bouw je mee aan een duurzame maatschappij waar welvaart en welzijn hand in hand gaan. Iedereen wint hierbij. Je wordt zelf een gelukkiger mens en dit straal je af op jouw omgeving: partner, kinderen, collega’s, klanten, …

Rita maakt deel uit van een netwerk van professioneel opgeleide coaches die zich verbinden via Het Ontwikkelingsinstituut (HOI). Zij is binnen HOI opgeleid als Ontwikkelingsgerichte Coach én als Perfectionisme Coach. Zij is actief in de regio Antwerpen (Mortsel).

Samen organiseren wij A Perfect Day in Koningsteen. U komt toch ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.