Een HR beleid voor KMO’s

Zonder Human Resources beleid (HR beleid) geen succesvolle onderneming. Voor grote organisaties is dit een gegeven, maar voor KMO’s geen vanzelfsprekendheid. 

De noodzaak aan een HR beleid in een KMO

Het is duidelijk dat de complexiteit toeneemt wanneer een KMO evolueert van een eenmanszaak naar een professionele organisatie. Ook op vlak van het organiseren van de “menskant” van het bedrijfsleven: de Human Resources. Vaak start een ondernemer vanuit een passie met een product of een dienst. En plots dient de zaakvoerder een bedrijf van 20, 30 of meer medewerkers aan te sturen. Geen evidentie. Lees hoe Bouwbedrijf Van Poppel, ShowTex en Synergie onze diensten op dat vlak ervaren hebben.

Hoe kunnen wij u helpen bij uw HR beleid?

Wij helpen KMO’s om een HR beleid uit te werken dat het bedrijf ondersteunt in het behalen van bedrijfsresultaten. Dit beleid vertalen we naar praktische tools en processen. Bijvoorbeeld functieomschrijvingen, competentieprofielen, samenwerkingsgesprekken, …

Wij helpen u de kerndoelstellingen van uw HR beleid te realiseren:

  • Talentvolle medewerkers aantrekken
  • Gewaardeerde medewerkers behouden
  • Medewerkers die met plezier meewerken aan uw business resultaten

Wij maken onszelf overbodig

U leert zoveel van ons dat u na verloop van tijd zonder ons verder kan. Het HR beleid van uw onderneming is blijvend naar een hoger niveau getild. Vaak past “de pet van zaakvoerder” u een stuk beter. U bent in staat om autonoom complexe aangelegenheden die met uw mensen te maken hebben, op een professionele manier aan te pakken.

Voor ons is elke opdracht uniek

Een goede briefing van uw kant is dan ook nodig om samen haalbare doelen te bepalen en een routeplan op te stellen om in de gewenste richting te evolueren.

Wij leveren maatwerk, datgene wat u vooruit zal helpen. Dit leidt tot praktische oplossingen voor uw HR uitdagingen. Dankzij onze genuanceerde analyse, open en eerlijke feedback en aanbevelingen die werken, komen oplossingen in een stroomversnelling. Voor problemen die haast onoplosbaar lijken, leert u pistes kennen waarvan u de mogelijkheden niet kende. Uw investering betaalt zich al snel dubbel en dik terug.

Ga terug naar de homepage of schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief.
Contacteer Rita Raets via Rita@ritaraets.be of bel haar: +32 497 50 66 12.