Jobcoaching voor medewerkers

Als werkgever kan je medewerkers aanmoedigen om meer zelfkennis op te bouwen. Van daaruit kunnen zij realistische loopbaankeuzes maken en aan hun ontwikkeling werken.

Als bedrijf heeft u er alle belang bij dat uw medewerkers “met goesting” hun werk doen. En dat is een gedeelde verantwoordelijkheid. Werknemers moeten daar in eerste instantie zelf voor zorgen. De onderneming kan dat ondersteunen.

Als onderneming hebt u er alle belang bij om op geregelde tijdstippen met uw medewerkers over hun loopbaan te praten. Vaak hoor ik dat werknemers slecht voorbereid naar zo’n gesprek stappen, onrealistische verwachtingen hebben, wel weten wat ze niet willen maar geen zicht hebben op wat ze wel willen. En dan wordt zo’n gesprek snel een zware klus waar iedereen tegenop kijkt.

Loopbaancoaching past daar perfect in. Als werkgever kan je medewerkers aanmoedigen om meer zelfkennis op te bouwen. Van daaruit kunnen zij realistische loopbaanverwachtingen koesteren: rollen die ze aankunnen en waar zij zich goed in voelen. Van daaruit kunnen zij kiezen om te werken aan hun verbeterpunten.

Met de loopbaancheques is jobcoaching nu zeer betaalbaar. Slechts €80 voor 8 uur individuele begeleiding. Je mag bij je medewerkers de loopbaancheque promoten. Je mag ook als ‘derde betaler’ fungeren. Voor meer informatie over de voorwaarden, kijk je op www.loopbaan-cheques.be.

Wat houdt jobcoaching in?

Doorheen onze vele jaren ervaring hebben wij een methodiek ontwikkeld die in grote lijnen uit de volgende stappen bestaat:

  1. Een grondig zelfonderzoek
  2. Dromen van de toekomst
  3. Formuleren van realistische en betekenisvolle loopbaandoelen
  4. Plannen van concrete acties

Rita luistert eerst zeer goed naar de loopbaanvraag en stemt haar aanpak daarop af. Van de medewerker verwacht ze openheid om in alle eerlijkheid naar zichzelf te kijken.

Samen met de medewerker ontwikkelen we een loopbaankompas. Dat gebeurt door een diepgaande dialoog. Wat zijn de dingen waar de medewerker goed in is? Waar krijg hij/zij écht energie van? Wat kan de medewerker zelf doen om met meer goesting aan het werk te blijven.

Bij mij kan u terecht voor kwalitatieve loopbaancoaching

Voor Loopbaanbegeleiding werk ik samen met My Future Works. Samen vormen wij een team van ervaren loopbaancoaches die één ding gemeen hebben : wij gaan op zoek naar wat wél werkt, eerder dan ons te concentreren op problemen en moeilijkheden.

Wij hebben vele jaren ervaring, investeren permanent in onze eigen ontwikkeling en overleggen regelmatig met elkaar. Hierdoor ben je zeker van een topbegeleiding !

Daarom is Rita Raets uw ideale partner indien u als werkgever uw werknemers wil aanmoedigen om hun eigen loopbaan in handen te nemen.

Het resultaat van een goede jobcoaching?

Dat werknemers een goed zicht hebben op hun talenten, hun interesses, wat zij nodig hebben om hun werk goed én met plezier te doen. Dat zij weten wat ze willen en wat er nodig is om dat te bereiken. Dat zij verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen loopbaan en hun persoonlijke ontwikkeling. Dat ze weten hoe zij over al deze zaken constructief in gesprek kunnen gaan met hun werkgever. Dat zij met meer goesting aan het werk blijven. Dat heeft u er allemaal bij te winnen.
Loopbaancheque Rita Raets

My Future Works (RitaRaets.be)
Contacteer Rita Raets via Rita@ritaraets.be of bel haar: +32 497 50 66 12.