Neem het stuur van je loopbaan in handen

Neem het stuur van je loopbaan in handen. Zeker als je in een uitzichtloze situatie zit, als je voelt dat je tegen een burnout aanloopt, als je niet meer gelukkig bent in je werk.

Je staat er niet alleen voor

“Allemaal goed en wel” hoor ik je zeggen. “Maar zo simpel is het niet.” En dat klopt. Simpel is het niet. Maar niet onmogelijk. En je staat er niet alleen voor. Er zijn experten die je kunnen helpen het stuur terug in handen te krijgen.

Het is immers niet leuk om een gevoel van onbestuurbaarheid te hebben als het over jouw leven gaat.

Zelf heb je daar een belangrijke rol in te vervullen

Als je professioneel wil manoeuvreren binnen of buiten jouw organisatie, als je wil timmeren aan een gezonde loopbaan, als je verantwoordelijkheid wil nemen over jouw werk, dan is het belangrijk dat het volgende duidelijk is:

  • je goed bewust zijn van waar je goed in bent en welke activiteiten je energie geven
  • duidelijk weten wat voor jou héél belangrijk is in je leven en werk
  • weten in welke werkcontext je goed zal functioneren en gelukkig zal zijn
  • goed weten welke loopbaanrichting(en) je wil uitgaan
  • zelf loopbaanmogelijkheden opsporen die bij je passen
  • het initiatief nemen om hierover constructief in gesprek te gaan

Hier kunnen concrete tools helpen om bovenstaande glashelder te krijgen en gezonde keuzes te maken.

Organisaties hebben een rol te vervullen

bedrijven

Van organisaties mag je verwachten dat ze hun mensen kennen, dat ze weten waar hun talenten liggen, wat ze graag doen, wat hen boeit, welke kennis en ervaring ze verder willen uitbreiden, in welke rollen ze goed passen, …

Meestal is er één en ander nodig op vlak van HR systemen, processen, hulpmiddelen … om dit allemaal helder in kaart te brengen. Het allerbelangrijkste blijft de interesse en de goede intenties van de leidinggevende om zijn/haar mensen goed te kennen, te stimuleren maar evengoed buitensporige verwachtingen af te remmen. Om medewerkers intern te verdedigen en zo mee te bouwen aan het loopbaanparcours van hun mensen.

Wat kan je als medewerker doen om het stuur (terug) in handen te krijgen?

Bouw zelfkennis op omtrent talenten, energiegevers, interesses, wat voor jou belangrijk is in het leven, wat jij wil, … Zelfkennis is een belangrijke voorwaarde om goede keuzes te maken.

Zorg dat je dit kan vertalen naar zinvolle loopbaanmogelijkheden.

Bereid je voor zodat je een constructief loopbaangesprek kan voeren, binnen of buiten jouw organisatie.

Je hoeft dit niet alleen te doen

Er zijn experts die ervoor opgeleid zijn om het beste in jou naar boven te brengen. En het is echt wel zalig om hiervoor tijd en energie vrij te maken. We werken vanuit de kern die er reeds is, jouw unieke kern. We brengen naar buiten wat reeds aanwezig is zodat jij daarmee aan de slag kan. We brengen samen in kaart, we spiegelen, reflecteren, confronteren, voelen samen, … We brengen naar buiten wat er daar vanbinnen bij jou al inzit.

En met de loopbaancheques van de Vlaamse Overheid is zo’n traject nu zeer betaalbaar. Slechts 80 euro voor 8 uur kwalitatieve, individuele begeleiding. 

Getuigenis van iemand die bij ons het traject volgde

web3-banner-11

“Loopbaancoaching geeft je inzicht in wat jouw talenten nu eigenlijk zijn, waar ze het best tot hun recht komen  en welke waarden voor jou belangrijk zijn. Als gevolg daarvan begrijp je dan ook welke elementen in jouw job nu net WEL aansluiten bij jou  en welke NIET en kan je zelf beter de balans opmaken en bewust kiezen om verandering te bespreken met jouw management in zoverre dit mogelijk is natuurlijk … De bedrijfscultuur ga je als enkeling niet in 1 dag veranderen, maar jouw eigen “omgeving” binnen het bedrijf kan je soms door kleine afspraken te maken of taken anders te verdelen veel beter laten aansluiten, zodat jij zelf met meer energie naar huis gaat ‘s avonds EN er meer werk gedaan is omdat je jouw talenten kan inzetten en in flow bent.Leuke ervaring :)”

David K.

Ben jij de meest complete versie van jezelf?

Zit jij in een job waar je helemaal tot je recht komt? Kan jij je talenten ten volle benutten? Ben je blij met het werk dat je doet? Of wil je iets anders maar weet je niet wat? Of durf je geen stappen zetten? Of zie je veel opties maar weet je niet wat te kiezen? Of heb je het gevoelen tegen een burn-out aan te leunen? Of wil je meer work-life balance maar weet je niet hoe? 

Dan is een traject loopbaanbegeleiding wellicht iets voor jou

We ontvangen je met een groot hart in Mortsel, Kontich, Boechout-Vremde, Mechelen en Herent.

Lees je vooraf graag hoe mensen loopbaanbegeleiding bij ons ervaren, kijk dan hier.

Wacht niet langer en doe jezelf een loopbaantraject cadeau. Contacteer ons vandaag nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.