Rita Raets: a brand of its own

De missie van Rita Raets

Rita Raets HR Architect

Als I  my job architect heeft Rita Raets een missie: ze wil voor zoveel mogelijk mensen het leven op het werk zinvol en plezierig maken. Ze gebruikt hiervoor specifieke methodieken die écht werken.

Werk met haar samen en bouw mee aan een duurzame maatschappij waar wel-vaart en wel-zijn hand in hand gaan. Iedereen wint hierbij : het individu, de onderneming, de ganse maatschappij.

De werkwijze van Rita

Rita Raets werkt aan de twee kanten van het spectrum om te slagen in haar missie.

Enerzijds werkt ze voor particulieren en werknemers. Met hen gaat ze kijken of zij op de juiste plek zitten en ten volle hun talenten uitspelen terwijl ze hun werk doen. Individuele coaching is een belangrijke methodiek binnen dit proces waarmee Rita belemmerende patronen helpt doorbreken en mensen die vast raken de nodige impulsen geeft om op een andere, prettige manier verder te gaan. Noem het Life coaching waarbij het individu met zijn talenten, passies, dromen, interesses,  …. centraal staat.

Daarnaast werkt ze met leidinggevenden want deze hebben een sterke impact op het wel-zijn van hun mensen. Ze doet dit via coaching en opleiding.

Wat typeert Rita Raets

Na een eerste contact schat Rita in of zij uw opdracht al dan niet tot een goed einde kan brengen. Zij verwijst u naar andere professionals als zij van mening is dat zij voor u niet de juiste partner is.

Gaan we samen in zee, dan vindt u in Rita een bezielende bondgenoot die na grondig overleg haalbare doelen formuleert, samen met u een routeplan uitstippelt en u ondersteunt in de realisatie ervan. Zij inspireert en gaat voor een no-nonsense aanpak. Haar communicatie? Helder.

Zij heeft een passie voor mensen, een gezonde mix van levenservaring, mensenkennis en vakkennis. Zij is een innemend persoon die snel vertrouwen krijgt, een dame met een hart die op de juiste momenten ook écht zegt waar het om draait.

De ervaring van Rita Raets

Rita deed ervaring op bij diverse bedrijven en in diverse functies en dit aan beide kanten van de tafel: als hr-verantwoordelijke én als coach en opleider. Haar expertise is het resultaat van de vele projecten die ze in beide rollen doorworsteld heeft.

Sinds 2003 heeft zij haar eigen bedrijf als I  my job architect. Rita schaaft zich permanent bij in de materie waarin ze actief is. Dit resulteert in meerdere licenties die garant staan voor een grondige kennis. Meer dan 30 jaar praktijkervaring gedragen door een solide theoretische basis.

Kwaliteitsvolle organisaties waarmee Rita zich verbindt

Rita Raets werkt samen met My Future Works, Het Ontwikkelingsinstituut en Senses Praktijkhuis.

My Future Works

My Future Works is de naam van het loopbaancentrum dat The Future Alliance en Attent voor Talent in 2013 creëerden. Het is één van de trendsetters in het Vlaamse loopbaanlandschap. Het bestaat uit een netwerk van 30 actieve, zelfstandige loopbaancoaches die door hun waarderende aanpak hun steentje bijdragen aan een duurzame economie waar mensen met plezier werken. Rita is één van de jobcoaches. Zij werkt in de regio Antwerpen, Mortsel en Kontich.

Het Ontwikkelingsinstituut (HOI)

HOI gelooft dat de wereld vandaag nood heeft aan mensen en organisaties die hun verantwoordelijkheid opnemen om, vanuit hun eigen ontwikkeling en authenticiteit, bewust een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een duurzame wereld en toekomst.

Rita is één van de coaches die meewerkt aan de realisatie van deze missie in de regio Antwerpen, Mortsel en Kontich. Zij is binnen HOI opgeleid als Ontwikkelingsgerichte Coach én als Perfectionisme Coach.

Senses Praktijkhuis in Mortsel

Senses Praktijkhuis is een multidisciplinaire groepspraktijk opgestart midden 2013 en gevestigd in Mortsel. Je kan er terecht voor een gevarieerd aanbod dat erop gericht is om het welzijn van zowel lichaam als geest te bevorderen. Senses bestaat uit een uitgebreid team waarbinnen iedereen zijn eigen specialisatie heeft. Rita werkt er 2 dagen per week als Loopbaancoach en als Perfectionisme Coach. U wordt ontvangen in een huiselijk en rustgevend kader waar u met de beste zorg behandeld wordt.

Ga terug naar de homepage of schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief.
Contacteer Rita Raets via Rita@ritaraets.be of bel haar: +32 497 50 66 12.