Sociaal Engagement

Door met ons samen te werken, steunt u automatisch mensen die in minder gunstige omstandigheden leven.

Wij steunen Artsen Zonder Grenzen

Voor sommige mensen is de hulp van een externe organisatie de énige manier om te overleven. Daarom steunen wij reeds tientallen jaren Artsen Zonder Grenzen die actief blijven in gebieden waar anderen reeds lang vertrokken zijn.

Wij steunen Unicef en Plan Ouders

Omdat het lot van kinderen ons raakt, steunen wij Unicef en werden we meer dan 30 jaar geleden voor het eerst Plan Ouders. Zo zagen we Oscar opgroeien in Guatemala, Francisco in Nicaragua en Carmen-Rosa in Colombia. Ons huidige Plan kind is de 5-jarige Darwin, een guitig kereltje dat we zeker eens gaan opzoeken in Ecuador.

Wij steunen onze vrienden

Omdat het ons boeit te zien hoe mensen aan de andere kant van de wereld iets van hun leven trachten te maken, reisden we met onze 2 kinderen de wereld rond. Rita Raets en haar sociaal engagement

In Sri Lanka ontstond een mooie vriendschap met Pradeep. Zijn levensvisie en manier van (over)leven in soms alles behalve evidente omstandigheden, inspireert ons en maakt het ons mogelijk onze eigen moeilijkheden te relativeren. Een stukje van ons inkomen, delen wij met hem en zijn gezin zodat hij in staat is zijn 3 kinderen te laten studeren en een huis te voorzien voor zijn gezin.

Stukje Ecuador in huis

Maarten_Rafa_175Blijkbaar hebben wij onze interesse voor andere culturen op onze kinderen overgedragen. Onze zoon, Maarten trok op 17-jarige leeftijd naar Ecuador en kwam een jaar later terug … samen met Rafaela. Sindsdien (2006) hebben wij dagelijks een stukje Ecuador in huis.

 

Ga terug naar de homepage of schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief.
Contacteer Rita Raets via Rita@ritaraets.be of bel haar: +32 497 50 66 12.